Väri-inspiraatiota vuodelle 2021

17.11.2020

Vuoden lähestyessä loppuaan, aletaan jo suuntaamaan katsetta kohti tulevaa vuotta 2021 ja sen trendejä. Tyypillisesti loppuvuodesta väri-instituutti Pantone julkaisee tulevan vuoden trendivärin, mutta maaleja valmistava Tikkurila on jo ehtinyt nimeämään oman valintansa vuoden 2021 väriksi.

Tikkurilan vuoden väri 2021 on hempeän vaaleansininen Y354 Cumulus, joka viestii toivosta ja paremmasta huomisesta. Vuoden värin ympärille on koottu myös inspiraatioksi värikokoelma, joka auttaa värien yhdistelemisessä. Kokoelma sisältää turvallisia maanläheisiä sävyjä, mutta myös värikkäämpiä kasveista, taivaasta ja merestä inspiraationsa saaneita värejä, jotka sopivat kauniisti yhteen keskenään.



Vuoden väri aiheutti minussa aluksi pienen pettymyksen, mutta Color Now 2021 -värikokoelma saakin sen näyttämään kiinnostavalta ja osoittaa kuinka väri muuttuu, kun sitä yhdistelee ennakkoluulottomasti erilaisiin sävyihin. Lehdistötiedotteessa Tikkurilan väriasiantuntija Irina Hanhisalo toteaakin, että "väri yksin ei riitä, vaan kiinnostus syntyy siitä, miten väri yhdistetään uudella tavalla". 




Joukossa on monta hyvää vaihtoehtoa myös tulevaan kotiin ja näistä tullaan varmasti ammentamaan inspiraatiota värivalintoja pohtiessa. Omiksi suosikeikseni nousivat tummempi sinisen sävy Indogo, vaaleanharmaa Mirage, lämmin beigen sävy Tamariski sekä herkkä ja vähän tyttömäisempi sävy Nukke (yllä). Rakkaus vihreää väriä kohtaankaan ei osoita vielä hiipumisen merkkejä; yllättävän hyvältä näyttävät myös kokoelman vihreaän sävyt Ficus ja Aaloe. 

Näitä värejä tullaan varmasti näkemään ensi vuonna ja toivottavasti rohkeasti yhdisteltynä.


Kuvat Tikkurila



Lähetä kommentti