Projekti etenee - maatyöt alkoivat

25.11.2020

Aloituskokous pidettiin viime viikolla ja rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi. Tällä viikolla alkoivat maatyöt ja nyt projekti etenee ihan konkreettisesti! Uskomatonta!

Luvan saamisen jälkeen pientä ylimääräistä stressiä aiheutti viime hetkellä vaihtoon mennyt maaurakoitsija. Yritimme hakea naapureiden kanssa säästöä valitsemalla saman urakoitsijaan, mutta naapureiden kokemuksien perusteella päädyimme lopulta etsimään itsellemme eri urakoitsijan.


maatyöt

Uusi maaurakoitsija löytyi kuin löytyikin suositusten perusteella ja onneksi hänellä oli aikaa meidän projektille. Mikä tuuri, sillä tämä ei ole ihan itsestäänselvää parin viikon varoitusajalla! Koska aiempaan urakkasopimukseen olisi kuulunut muun muassa puiden kaato, oli siihenkin etsittävä tekijä nopealla aikataululla. Tuttuun tapaan ei kaikkiin tarjouspyyntöihin vastattu, mutta Metsuri.fi teki meille kilpailukykyisen tarjouksen ja puut kaatuivat luotettavasti ja ammattitaitoisesti kahden viikon sisällä tarjouspyynnöstä.

Pintamaata on kaivettu kallion päältä nyt kaksi päivää, kannot sekä pari kuormallista kiviäkin on jo viety pois tontilta. Parhaimmat luonnonkivet säästetään ja hyödynnetään pihalla, mutta poisvietävää tulee varmasti vielä riittämään; tänään tehtiin louhintakatselmukset ja ensiviikolla päästään räjäyttämään kalliota talon tieltä. Talon kulmapisteiden merkintä on myös tilattu kaupungilta ja se tullaan tekemään vielä tällä viikolla.

8 kommenttia

  1. Tuo on kyllä mahtava tunne kun rakennuslupa menee vihdoin läpi! Ystäväni odottelee juuri omaa lupaansa täällä Sipoossa. Toivotaan, että saavat pian kuljetuspalvelut paikalle ja talon rakentaminen pääsee maatöiden merkeissä alkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, siinä pitkä odotus vihdoin päättyy ja hommat alkaa oikeasti etenemään :)

      Poista
  2. Maatöiden aloitus tontilla oli varmasti hieno tunne. Taloprojekti konkretisoituu! Ystäväni osti tontin miehensä kanssa ja ovat alkaneet miettiä kaikkea mitä ottaa huomioon. Oliko teidän vastuulla työmaan koneiden tankkaus? Ilmeisesti tällaisia yrityksiä on mitkä toteuttavat tankkauspalveluita työmaalle?

    VastaaPoista
  3. Maanrakennustyöt ovat mielenkiintoinen vaihe. Niistä kun ei itsellä ole kovinkaan tietoa, on kiva seurata sivusta. Meidän naapurissa ne alkavatkin lähiaikoina. Hyvä idea tuo joidenkin kivien säästäminen.
    https://haapa-aho.com/maanrakennus/

    VastaaPoista
  4. Tuo on hyvä juttu, jos saa noita suosituksia niin hieman tietää sitten mitä valita. Meillä on kuljetusliike etsinnässä, ja sen suhteen on näitä suosituksia myös kuunneltu. Hyvä idea tuo luonnonkivien säästäminen, voi sitten käyttää pihan laittoon.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Paljon saatu aikaan, jos on jo myös tavaraa saatu vietyä pois tontilta. Työkaverini myös kertoi, että heilläkin on jonkinlainen ahtaan kohteen maanrakennustyö alkamassa. En sen tarkemmin kysellyt, minkälaisesta on kyse, mutta aika mielenkiintoista. https://www.maansiirtoespoo.fi/index.php/kalusto-ja-palvelut

    VastaaPoista
  7. Kiitos, oli mukavaa kun sai hieman lukea teidän projektista. Meillä kohta täytyy laittaa kalliomurske tilaukseen. Onkin paljon joutunut tähän saakka jo tehdä, mutta pitkä on myös matka siihen että talo on valmis. Saakin aina inspiraatiota muiden blogeista.

    VastaaPoista