Rakentajan Black Friday

15.11.2020

Marraskuu on ollut Suomessakin jo muutamia vuosia huima alennuskuukausi, jonka starttasi 11.11. vietetty Single's day. Vuoden suurimmat alennuspäivät ovat kuitenkin vasta käsillä, sillä tänä vuonna Black Fridayta vietetään 27.11. ja se jatkuu Cyper Mondaylla heti siitä seuraavana maanantaina. Perinteisesti Black Fridayn tarjoukset ovat voimassa vain yhden päivän, mutta monet kaupat aloittavat koko viikon kestävän Black weekin jo maanantaina 22.11. ja jatkavat alennuksia vielä viikonlopun ajan aina Cyper Mondayhin saakka, jolloin kuluttajia houkutellaan tekemään vielä ostoksia verkkokaupoista.




Marraskuu on siis yhtä kulutusjuhlaa ja vaikka vastuullisuus ja kestävä kuluttaminen ovatkin alkaneet vaikuttaa kuluttajien ostokäyttäytymiseen, sortuu moni ylikuluttamiseen ja turhan tavaran haalimiseen alennusten äärellä. Alennuspäiväänkin voi osallistua parammalla omallatunnolla, jos pyrkii kestävään kuluttamiseen ja muistaa, että erityisesti tänä vuonna myös kaupankäyntiä tarvitaan. 

Rakentajan näkökulmasta Black Friday on vuoden paras päivä ostaa erityisesti ne hankinnat, joiden normaalihinta kirpaisee. Isossa projektissa säästöjä on yritetävä aina saada sieltä mistä vaan voi, joten olisi hullua jättää tarjoukset hyödyntämättä.

Parhaimmat tarjoukset Black Fridayna ovat tunnetusti kodinkoneilla, mutta myös huonekaluja, valaisimia, hanoja, altaita ja muita rakennustarvikkeita tullaan varmasti näkemään alennuksessa. Pieniäkään alennuksia ei kuitenkaan kannata ohittaa, jos niitä annetaan tuotteista jotka ovat harvoin alennuksessa kuten designhuonekalut. Black Friday onkin hyvä aika sijoittaa johonkin sellaiseen, josta on ehkä haaveillut jo kauan - tällöin ostos on myös hyvin harkittu.

Me aijomme seurailla erityisesti ainakin hanojen, suihkujen, altaiden, pintamateriaalien ja muutamien toivelistalla olevien huonekalujen hintoja. Erilaisia alennuskampanjoita on nykyään kuitenkin sen verran usein, että vain parhaimpiin tarjouksiin tartutaan nyt; on turha ostaa vielä tavaroita moneksi kuukaudeksi varastoon vain ostamisen ilosta.


Vinkit vastuullisempaan Black Fridayhin

  • Suunnittele Black Fridayn ostokset etukäteen - selkeä lista tarvitsemistasi asioista estää sortumasta turhiin heräteostoksiin. 
  • Osta vain todelliseen tarpeeseen. Alennus ei ole syy ostaa turhaa tavaraa.
  • Älä sorru kulutushysteriaan vaan osta kohtuudella.
  • Suosi kotimaisia tuotteita ja yrityksiä.






Lähetä kommentti