Asuntomessut 2020 - omat suosikit

4.8.2020

Asuntomessut 2020 Tuusulan Rykmentinpuistossa alkoivat tänään, kun portit kello 12 aukesivat. Me otimme liput heti ensimmäiselle päivälle, koska haluttiin tietysti päästä tutustumaan kohteisiin ensimmäisten joukossa. Oman rakennusprojektin myötä messut ovat tänä vuonna erityisen kiinnostavat ja kohteita katsoi aivan uusin silmin.  Poimin tähän postaukseen muutamia omia suosikkejani messuilta.

Asuntomessut 2020 Honka Huomen viherinstallaatio


Taide


Taide on yksi messujen teemoista ja sitä löytyikin kohteista löytyi paljon. Perinteisten maalausten lisäksi taide näkyy myös esimerkiksi isoina akuustiikkateoksina ja keramiikkana. Honka Huomenessa voi ihastella myös kukkataiteilija Kreetta Järvenpään viherinstallaatiota.


wc

Kierrätyshuonekalut


Yksi ennakkosuosikkejani oli kohde 2 Pikkupolku Retro, jonka sisustusvalinnoissa näkyi ekologisuus ja kotimainen muotoilu. Kohde oli nimenensä mukaan retrohenkinen ja sen sisustuksessa oli hyödynnetty second hand huonekaluja. Erityisen upea yhdistelmä oli vanhasta senkistä tehty allastaso yhdistettynä Woodion puukomposiittialtaaseen. Asunnon yläkerrassa olisi voinut ihastella Harri Koskisen upeita tapetteja, mutta valitettavasti Koronan takia yläkerta oli suljettu yleisöltä. Ihana yksityiskohta tässä kohteessa olivat myös väliovina käytetyt vanhat puuovet.


 

Puiset väliovet


Kuka sanoi, että väliovien täytyy olla valkoisia ja tehty lastulevystä? Dublio Aallossaa huomio kiinnittyi Joroisten Taiteoven valmistamiin upeisiin välioviin. Myös asukkaan itse suunnittelma akustiikkateos oli mieletön katseenvangitsija.



Ruokakomero


Messujen ainoa ruokakomero nähtiin Jukkatalon Tuuliassa, jossa keittiön yhteydessä oleva portaiden alainen tila oli saatu hyödynnettyä kompaktiksi kierrätys- ja ruuanvarastointipisteeksi. Näitä olisin nähnyt mielelläni enemmänkin, sillä kaipaisimme omaankin ruokakomeroon vielä ideoita ainakin hyllyjen osalta. Ehkäpä ensi vuonna messuilla nähdään jo muutamia erilaisia ruokakomeroita?

Koivui sisustuslaatta vaihtoehtoja Tuusulan Asuntomessuilla 2020

Puiset sisustuslaatat


Uusi ja kaunis tuote bongattiin Pikkupolku Modernin makuuhuoneesta: Koivui sisustuslaatat. Suomalaisesta koivusta valmistetut sisustuslaatat ovat niinkin uusi tuote, että niiden ennakkomarkkinointi on aloitettu vasta kesäkuun lopussa eikä tuotteesta löydy vielä kovinkaan paljon tietoa. Asuntomessuilla Nuppu-laatoista oli koottu kaunis sängynpääty jollaista aloin heti miettimään omaankin kotiin. Tästä tuotteesta puhutaan varmasti vielä!


Woodio-allas Honka Huomen


Raitalasiovi


Lasiovet tilanjakajina ovat olleet jo jonkin aikaa suosiossa ja niitä näkyi myös messuilla monissa kohteissa. Honka Huomenen raitalasiovet olivat kivaa vaihtelua kirkkaille lasioville, sillä ne tarjoavat myös hieman näkösuojaa. Raitalasista tehdyt pariovet ovat Kuopiolaisen Lasilinkin Essis collection mallistosta.




Ekologiset ja kotimaiset tuotteet


Erityisen paljon näkyi vaaleaa puuta ja kotimaisten merkkien tuotteita. Verso Designin kaunis pyyherekki oli esillä Honka Huomenen kylpyhuoneessa.


Lähetä kommentti