Kaikki alkaa tontista

20.4.2020

Meidän tontti, tai oikeastaan meidän osuus koko tontista, on n. 900m2 ja samalle tontille meidän kanssa tulee rakentamaan myös ystäväpariskunta perheineen. Voin varmuudella sanoa, että ilman heitä me emme olisi koskaan lähteneet tällaiseen projektiin. Kun näiden konkarirakentajien kanssa tuli puhetta yhteisestä tontista, niin asiat alkoivat eskaloitumaan siinä määrin, että päädyttiin maanomistajiksi! Ajatus rakentamisesta syntyi kesällä 2019 ja sopiva tontti löytyi jo syksyllä, mikä Espoon tonttitarjontaa katsoessa tuntuu nyt pieneltä ihmeeltä. Tonttikaupat tehtiin juuri ennen joulua 2019.



Tontin valintaan vaikuttivat:

  • sijainti - meillä oli yhdessä tulevien naapureiden kanssa aika tarkkaan rajatut alueet
  • koko - tilaa kahdelle talolle ja sopivasti pihaa molemmille
  • hinta - koska rajallinen budjetti...
  • maasto - vaikuttaa paljon maatöiden ja perustusten kustannuksiin
  • ympäristö - koulun, päiväkotien ja palveluiden sijainti sekä naapurusto

Emme aluksi tajunneet, kuinka paljon tontti määrittää sinne rakennettavaa taloa. Monet kivat pohjaratkaisut, joita oltiin mietitty ennen tontin löytymistä, päätyivät romukoppaan kun tajuttiin, etteivät ne mitenkään toimisi meidän tontilla. Helpolta näyttänyt tontti osoittautuikin lopulta melko haasteelliseksi yksitasoiselle talolle, sillä tasaiselta vaikuttaneella tontilla olikin korkeuseroa pohjois- ja etelärajojen välillä useampi metri ja pohjoisrajan rinne asetti omat vaatimuksensa pohjalle.


1 kommentti

  1. Tuo minut yllätti myös, että ei voi ihan minkälaista tahansa kotia rakentaa joka tontille. Meidän tontti löytyi kesällä, ja sitä pidetään nyt tyhjillään kevääseen. Sitten alkaakin maanrakennustyöt.

    VastaaPoista