Koti tehtävänä

16.4.2020

"Sen sijaan että kerrot itsellesi syitä, miksi sinä et voi tai miksi jokin ei ole mahdollista, entä jos kysyisitkin aina: entä jos se onkin mahdollista?"

Tämän lainauksen kirjoitin Instagramiin jouluukuun 20. päivä vuonna 2019. Olimme juuri ostaneet yhdessä tuttavaperheen kanssa yhteisen tontin ja Instaan napatussa kuvassa kilistelimme miehen kanssa skumppalaseja ikiomalla tontilla.

Ei meidän koskaan pitänyt mitään rakentaa, mutta niin vain olimme erilaisten sattumien kautta päätyneet sinne maapläntille kippistelemään yhdessä ystäviemme kanssa tonttikauppoja. Uutta isompaa kotia oli etsitty jo jonkin aikaa, mutta meille sopivaa ei vain tuntunut löytyvän.

Rakentaminen ei ollut käynyt edes mielessä, eihän meillä ollut mitään tietoja, taitoja tai kärsivällisyyttä niin isoon projektiin. Lopulta tajusimme, että olisi suorastaan hullua laittaa rahaa kymmeniä vuosia vanhaan taloon, jonka kunnosta ja rakennustavoista meillä ei tulisi olemaan täydellistä käsitystä. Entä jos me kuitenkin uskaltaisimme lähteä tähän projektiin ja rakentaa sen juuri meidän perheen tarpeita vastaavan talon - entä jos se onkin mahdollista?

Perustin jo matkan alussa projektille Instagramiin @kotitehtavana-tilin, mutta lähes koko ajan on taustalla kytenyt ajatus myös oman blogin perustamisesta.  Tänne on tarkoitus tallettaa matkan vaiheita muistoksi itselle, mutta myös inspiraatioksi muille. Koska rakentamisen ja sisustamisen ekologisuus kiinnostaa, aijon jakaa täällä myös kokemuksiani ja kaikkea matkan aikana oppimaani niihin liittyen.

Tervetuloa seuraamaan kuinka ensikertalaiset selviytyvät tehtävästä!




Lähetä kommentti