Väliovet

15.3.2021

Raksalla tehtiin viime viikolla sähkövetoja sekä LVI-asennuksia ja tällä viikolla vuorossa on seinien ja kattojen levytyksiä. Odottelemme myös saapuvaksi seinän sisään menevän liukuoven runkoa, jonka asennus on tällä viikolla ajankohtainen. Onneksi tajusimme tilata liukuoven rungon hyvissä ajoin, niiden toimitusajat kun saattavat olla useitakin viikkoja. Liukuoveksi valitsimme Eclissen Syntesis line -liukuoven, joka mahdollistaa listattoman ja karmittoman oven. Itse ovi voidaan asentaa myöhemmin ja se sävytetään seinän väriseksi, jotta saadaan siisti ja yhtenäinen lopputulos.

Tiesimme jo pohjaa suunnitellessa, että haluamme eteisen ja arkieteisen välille tilaa säästävän liukuoven ja tähän oltiin valmiita panostamaan. Muissa väliovissa mennään sen sijaan melko simppelillä linjalla, sillä ovia on hankittavana seitsemän kappaletta. Väliovissa olemme päätymässä Jeld-Wenin Unique 501 massiivioviin, jotka ovat Suomessa valmistettuja avainlipputuotteita. Massiivikehys tekee ovesta jykeveämään, mutta hinta ei silti ole paha. 


Jeld-Wen Unique 501 -väliovi Beslagsboden ovenpainike

Koska muuten aika vaaleaan kotiin on tulossa mustia yksityiskohtia, on luontevaa, että myös ovenkahvat ovat mustat. Näin saadaan kontrastia yksinkertaisiin valkoisiin peilioviin. Kivoja ja järkevän hintaisia mustia ovenpainikkeita löytyy esimerkiksi Beslagsbodenilta.

Lisäksi päätettävänä olisi vielä kylppärin ovet, joiden on niitä lähellä olevien suihkujen takia oltava kosteuden ja roiskeiden kestäviä. Ovia tulee tilaan kaksin kappalein sillä kylppäristä on kulku sekä kodinhoitohuoneeseen että aikuisten makuuhuoneeseen. Vaihtoehtojen kartoittaminen on alkanut. Palaan asiaan, jahka löydän sopivan vaihtoehdon.


Kuvat Jeld-Wen ja Beslagsboden


3 kommenttia

  1. Menikö hyvin nuo LVI asennukset? Naapurilla myös ne edessä, he juuri rakentavat. Kiva seurata, kuinka projekti etenee. Itse muistan, että tuo ovien valitseminen oli kyllä aika hankalaa. Ei millään meinannut osata päättää.

    VastaaPoista
  2. Oliko teillä näistä LVI-asennuksista jotain postausta, en löytänyt? Me kun tuota vaihetta nyt suunnittelemme. Olemmekin yrittäneet etsiä kaiken mahdollisen tiedon, mihin varautua. Hienolta näyttää nuo väliovet!

    VastaaPoista
  3. Siistit väliovet. Täytyisi myös tehdä vielä lopulliset valinnat ovien ja ikkunoiden suhteen. Varastoon olisi tarve hankkia kestävät palo-ovet, uskon, että aivan perinteiset valkoiset hankimme. Itse haaveilen vaalean harmaista väliovista, mutta täytyy vielä sitä miettiä.

    VastaaPoista