Älykäs pihavalaistus

29.12.2020

Kun talotoimitus lähestyy ovat ajankohtaiseksi tulleet myös valaistusasiat. Hankimme Black Friday -tarjousten innostamina Philips Hue -aloituspakkauksen tarkoituksenamme selvittää, voisiko Hue-älyvalaistusjärjestelmä olla meille potentiaalinen vaihtoehto. Pikaisen testailun sekä kuulemiemme käyttökokemusten perusteella teimme nopeita päätöksiä ja ostimme lisää Hue-valoja sekä sisälle, mutta myös ulos.

Mikä meidät vakuutti? Valojen ohjailu älypuhelimella on äärettömän kätevää! Hue-polttimot toivat aivan kute normaalitkin lamput, mutta niiden kaikki hyödyt ja toiminnot saadaan käyttöön Hue-sillan eli pienen boksin avulla, joka toimii yhteysasemana valaisimen ja Huen oman älypuhelinsovelluksen välillä.

Philips Hue älyvalaistus ulos


Hue-sovelluksen kautta voidaan määrittää muun muassa erilaisia rutiineja, ajastimia ja omia valaistusasetuksia. Ulkovalojen kannalta näistä kiinnostavin on valojen säätäminen auringonnousun ja -laskun mukaisesti, mutta valoja voidaan asettaa myös kirkastumaan ja himmenemään pikkuhiljaa vuorokauden ajasta riippuen. Ajastintoiminto tuo puolestaan turvaa loma-aikana, jolloin kodin saa myös asutun näköiseksi kun ajastaa valot syttymään ja sammumaan automaattisesti.

Myös valojen kirkkauden ja värisävyn säätäminen on hyvä ominaisuus, sillä voimme muuttaa niitä tarvittaessa tilanteen tai vaikka vuodenajan mukaan eikä meidän tarvitse tehdä päätöksiä ulkovalojen värisävystä (eli ratkoa ikuista ongelmaa 3000 K:n ja 4000 K:n välillä) vielä tässä vaiheessa.

Philips Hue älyvalo ulos


Talon seinustaa ja terassia valaisemaan hankimme näppärän kokoiset, mustat Hue Fuzo -seinävalaisimet ja sisääntulokatoksen kattoon mustaksi maalattua alumiinia ja lasia olevan Econic-valaisimen. Pihalla on lisäksi tarkoitus hyödyntää Philips Hue -pylväsvaloja, joita varten vedetään nyt maanrakennusvaiheessa kaapeli ja itse valaisimet asennetaan sitten kun pihaa myöhemmin laitetaan ja toimintojen sekä kulkuväylien sijainnit selvenevät.

Lähetä kommentti